9. Jan Venema

0
2372

Hierbij stel ik mij aan u voor als kandidaat-raadslid.
Jan H. Venema is de naam, nummer 9 op de lijst van de VVD. Ik woon op de Van Helomalaan 14 in Wolvega.
Beroep: docent, mentor en coach bij het Linde College.

De laatste jaren heb ik een brede kennis opgedaan in het onderwijs. Hierdoor is er bij mij een hoge affiniteit ontstaan met jeugd en jongvolwassenen.
Mijn speerpunten zijn dan ook, dat ik mij graag wil inzetten voor deze groep wanneer het gaat om: welzijn, opvoeding, ontwikkeling, school en vrijetijdsbesteding. Als pedagoog en als ouder heb

ikzelf als aandachtspunten de 3R’s (rust, reinheid en regelmaat) en het organiseren van een gevoel van veiligheid.
De jeugd van nu is de volwassene van morgen!

Als docent zorg en welzijn vind ik dat er voor mij ook rol hoort zijn bij de volgende thema’s: volksgezondheid, maatschappelijk werk, ouderen, sport en welzijn in het algemeen.
Ten aanzien van welzijn zou ik graag een bijdrage willen leveren in het versterken van het verenigingsleven en het ontwikkelen van straat- en buurtactiviteiten. Dit alles met als doel het versterken van de sociale cohesie van de bewoners.

Ik breng ook een commerciële managementcarrière mee van 25 jaar in de hotel-en horecabranche. Met deze expertise kan ik mij prima inzetten bij het bijstaan van de horeca binnen Weststellingwerf. Ook het midden- en kleinbedrijf en evenementenorganisaties kunnen op mijn steun rekenen.

Verder heb ik als mens veel gevoel voor de kwetsbare groepen in onze gemeente. Hierbij zie ik het als een taak om altijd te kijken naar zorg op maat. Kortom, oog hebben voor het individu door gewoon in gesprek te gaan.
Mijn motto is dan ook “Meer bijstaan waar nodig en minder bijstand zomaar uitdelen”.

Tenslotte haal ik mijn grote hobby het motorrijden aan, het zou mooi zijn wanneer Weststellingwerf ook bekend wordt als motor vriendelijke gemeente (denk hierbij o.a. aan motorevenementen).

Het voorgaande heeft voor mij een gezamenlijk thema: “Samen aan de slag voor een leuker Weststellingwerf”

Hopelijk mag ik persoonlijk met jullie in gesprek als raadslid!

Stemmen op VVD Weststellingwerf: Gewoon Doen!