Wethouder Jack Jongebloed maakt rollatorwandeling in centrum Wolvega

0
2456
Foto: Lenus van der Broek

In december werd onze wethouder Jack Jongebloed op de kerstmarkt in Wolvega door de heer en mevrouw Slotboom (89 en 82 jaar), woonachtig op het Griffioenpark, gevraagd of hij bereid was met hen een wandeling met rollator door het centrum van Wolvega te maken. “Om te ervaren hoe dat voelt”, aldus mevrouw Slotboom (82 jaar). De wethouder gaf direct aan dat hij  bereid was aan dit verzoek gehoor te geven. Afgelopen week belde het echtpaar voor de wandeling en die werd afgelopen donderdag onder frisse, maar mooie weersomstandigheden gemaakt.

De wethouder werd tijdens de wandeling geattendeerd op door de rollatorgebruikers gevaarlijk ervaren omstandigheden zoals schuin aflopende bestrating, obstakels en verkeersituaties. Jack Jongebloed zal zijn ervaringen delen met de Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega, het WMO Platform Weststellingwerf en de winkeliersvereniging WOW om mogelijke verbeterpunten te bespreken.

VVD Weststellingwerf: “iedere verkeersgebruiker verdient onze aandacht!”

Fractievoorzitter Roelof Theun Hoen van de VVD Weststellingwerf is blij met de actie van de wethouder. ‘Als VVD hebben wij verkeersveiligheid en bereikbaarheid hoog in het vaandel staan. De infrastructuur moet van goede kwaliteit en zodanig ingericht zijn dat alle verkeersgebruikers, jong en oud, hiervan veilig gebruik kunnen maken. Als daar verbeterpunten in  aan zijn te brengen zijn wij daar groot voorstander van”.