Groen licht voor fusie tussen Comperio en Primo

0
2194

De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft op 4 april 2016 unaniem ingestemd met de voorgenomen fusie van de onderwijsinstellingen Comperio en Primo, die in respectievelijk Weststellingwerf/Ooststellingwerf en Opsterland zorgen voor het openbaar basisonderwijs.

In november 2015 lag het fusievoorstel ook voor aan de raad. Toen pleitte de VVD met veel andere partijen in de raad in een zienswijze voor een aanscherping in de governance bij de nieuwe organisatie en voor heldere informatie-uitwisseling in het begrotingsproces. Omdat het College het voorstel toen van de agenda haalde, leidde dit helaas tot uitstel van besluitvorming. Comperio is nu tegemoet gekomen aan deze wensen van de raad en dat was voor de VVD reden om in te kunnen stemmen met de fusie. De stichtingen Comperio en PRIMO streven er naar om de fusie per 1 juli in te laten gaan.

VVD-woordvoerder Richard Bos: “Met deze fusie ontstaat een toekomstbestendige nieuwe organisatie, die de kwaliteit van het basisonderwijs kan garanderen en die meer slagkracht heeft. Met het aangescherpte bestuursreglement en de afspraken over de begroting die we maakten met de Raad van Toezicht van Comperio kunnen we met een goed gevoel en met nog meer vertrouwen onze steun uitspreken in de nieuwe organisatie, de bestuurders, medewerkers en toezichthouders, en vooral in de leerkrachten en de medewerkers op de openbare basisscholen in de dorpen in de drie gemeenten.”