VVD Tweede Kamerlid Thom van Campen (landbouw) op bezoek in Nijeholtpade

0
1782

VVD Tweede Kamerlid Thom van Campen, die woordvoerder landbouw en stikstof is in de Kamerfractie, is vrijdag 5 maart jl. op uitnodiging van de Weststellingwerfse VVD op werkbezoek geweest bij het melkveehouderijbedrijf van de familie Van der Zijl in Nijeholtpade. Een melkveehouderijbedrijf dat over veel duurzame toepassingen beschikt en is ingericht op de toekomst.

Thom van Campen is na de bedrijfsbezichtiging met Rinus van der Zijl, VVD-lijsttrekker Roelof Theun Hoen en de raadsleden Aukje Kroondijk en Sylvia Heida in gesprek gegaan. De problemen waar melkveehouders tegenaan lopen, zoals de derogatie, werden hierbij niet uit de weg gegaan.

Thom toonde begrip voor de problemen, is enthousiast over de agrarische sector en liet blijken verstand van zaken te hebben. Stikstof, grondgebondenheid en vergunningen zijn voor hem geen onbekend terrein. Afgesproken is dat er wordt gewerkt aan resultaten, en ook dat er een vervolg op dit gesprek zal plaatsvinden.

De Weststellingwerfse VVD bracht hiermee politiek Den Haag dichtbij de landbouw in Weststellingwerf.

VVD Tweede Kamerlid Thom van Campen
In het midden Thom van Campen en Rinus van der Zijl, geflankeerd v.l.n.r. door Sylvia Heida, Aukje Kroondijk en Roelof Theun Hoen van de Weststellingwerfse VVD
(foto: Lenus van der Broek)
Rinus van der Zijl tussen zijn koeien in gesprek met VVD-Kamerlid Thom van Campen
(foto: Lenus van der Broek).