Gemeente peilt behoefte naar snel internet

0
2059

Omdat inwoners en ondernemers in het buitengebied van Weststellingwerf vaak een trage internetverbinding hebben inventariseert de gemeente deze zomer, mede naar aanleiding van een motie van de VVD, de behoefte aan snel internet.

In Weststellingwerf zijn ruim 2.300 adressen in dorpen en buitengebieden die een trage (minder dan 30Mb per seconde) of geen internetverbinding hebben. In deze zogenaamde ‘witte gebieden’ is het kostbaar om te investeren in het netwerk. Voor de aanleg van snel internet is het dan ook noodzakelijk dat zoveel mogelijk inwoners meedoen. Hiervoor wordt nu een percentage van minimaal 60% aangehouden. Deze week ontvangen deze adressen in Weststellingwerf een brief, waarin zij worden gevraagd via de website www.Weststellingwerf.OpGlas.nl alvast hun behoefte aan snel internet via glasvezel -geheel vrijblijvend- kenbaar te maken.

In opdracht van de provincie Fryslân zal Kabelnoord komend najaar alle adressen in de ´witte gebieden´ een concreet aanbod doen. Het doel is om de aansluitkosten acceptabel te houden. De inschatting is dat straks 15 euro per maand voor de extra aanlegkosten moet worden betaald. Deze aansluitbijdrage komt bovenop de kosten van een abonnement voor internet, televisie en bellen. De inwoners krijgen de keuze uit verschillende providers.

Gemeente peilt behoefte aan snel internetBron: De Stellingwerf (20 juli 2016)