Roelof Theun Hoen VVD-lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen

0
1791

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zal Roelof Theun Hoen de kar trekken voor de Weststellingwerfse VVD. De huidige wethouder werd op 3 november door de VVD-leden met applaus tot lijsttrekker benoemd.

Roelof Theun Hoen heeft zich de afgelopen jaren als VVD wethouder keihard ingezet voor onder andere economie, toerisme en recreatie en heeft de ontwikkeling van het centrum in Wolvega en Driewegsluis actief op de kaart gezet. Hoen wil doorgaan op de ingezette weg om samen met inwoners en ondernemers verder te bouwen aan de gemeente.

Op de tweede plek staat Aukje Kroondijk, die in het dagelijks leven advocaat is en ook in de huidige periode in de raad zit voor de VVD. Bovenin de lijst staan daarnaast ook fractievoorzitter Richard Bos en de huidige raadsleden Ed de Vries, Edwin Bathoorn en Sylvia Heida. De volledige, door de leden vastgestelde lijst staat onder dit bericht.

Bestuursvoorzitter Rineke Valk van het VVD netwerk Zuidoost Friesland gaf tijdens de vergadering in het dorpshuis in Oosterstreek aan veel vertrouwen te hebben in de kandidaten en uit te kijken naar de verkiezingen.

Een speciaal woord van dank was er voor wethouder Jack Jongebloed uit Oosterstreek, die na drie bestuursperiodes als wethouder voor de VVD na de verkiezingen afscheid zal nemen van de lokale politiek. Jongebloed liet eerder al weten zich niet opnieuw beschikbaar te stellen voor een nieuwe periode, omdat het tijd is voor iets nieuws.

Kandidatenlijst VVD Weststellingwerf

Op de foto v.l.n.r. Edwin Bathoorn, Aukje Kroondijk, Roelof Theun Hoen, Sylvia Heida en Richard Bos

1             Roelof Theun HOEN
2             Aukje KROONDIJK
3             Richard BOS
4             Ed DE VRIES
5             Edwin BATHOORN
6             Sylvia HEIDA
7             Johan BRANDSMA
8             Bert HERMSEN
9             Evita HOGELING
10           Johan MEIJERHOF
11           Théjan BENDERS
12           Rudolf OPHOF
13           Chantal BRANDSMA
14           Jan NIJENHUIS
15           Leah MOL HIELKEMA
16           Heine Anne VAN DIJK
17           Marja VAN MASTRIGT  
18           Wietse Van STEINVOORN
19           Dolf MOJET
20           Cees BONNEMA
21           Antje VAN DIJK VAN DER LENDE
22           Wim PLEKKENPOL