VVD blij met extra telefoonmast Oldeholtpade

0
2326

Al jaren is de dekking van mobiel telefoon- en dataverkeer in Oldeholtpade en Nijeholtpade en de omgeving daar omheen slecht te noemen.  Eindelijk lijkt er nu schot in deze zaak te komen doordat er een extra telefoonmast geplaatst gaat worden. De VVD heeft zich de afgelopen jaren veelvuldig hard gemaakt voor een betere mobiele dekking in en om Oldeholtpade.

Naast gewoon goed kunnen bellen en op andere manieren communiceren via de smartphone, zijn er meerdere redenen om een goed mobiel netwerk te hebben.

Zo bleek een aantal jaren geleden dat het toen geldende antennebeleid van de gemeente uit 2000 uitbreiding en verbetering van het netwerk danig in de weg stond. De VVD heeft destijds actie ondernomen richting het College van B&W met als gevolg dat er een nieuw antennebeleid is gekomen met meer mogelijkheden voor telefoonproviders. Verder is in diverse raadsvergadering de VVD steeds de partij geweest die als eerste en meerdere malen bij het college van B&W heeft aangedrongen op actie.

Naast gewoon goed kunnen bellen en op andere manieren communiceren via de smartphone, zijn er tegenwoordig meerdere redenen om een goed mobiel netwerk te hebben. Met de komst van AED-meldingen via de mobiele telefoon, de oprichting van Burgernet en BuurtWhatsApp is tegenwoordig ook veiligheid en gezondheid steeds meer afhankelijk van een goed bereik. “Het is dus goed om te zien dat KPN nu actie heeft ondernomen om te komen tot een mast voor het mobiele netwerk, waarmee de slechte dekking ten Oosten van Wolvega hopelijk snel tot het verleden gaat behoren”, aldus raadslid Ed de Vries (VVD).

Dekkingskaart mobiele netwerk rondom Oldeholtpade.