VVD Weststellingwerf is vriend van het Sportgala!

0
2329

Op 15 maart wordt voor de tweede keer in Victoria Park in Wolvega het sportgala De Stellingwerven georganiseerd. De VVD Weststellingwerf draagt sport een warm hart toe en is vriend geworden van het Sportgala de Stellingwerven. Sport is stimulerend voor de ontwikkeling van de kracht van het individu. Sport is tevens een investering in de toekomst. Naast het bijdragen aan een gezonde levensstijl helpt het ook bij het leggen van sociale contacten en participatie in de samenleving. De VVD ondersteunt de inzet van breedtesport en vindt ook dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De schaatsers Bob de Vries, Arjan Stroetinga en wielrenner Tristan Bangma dingen naar de titel sportman van het jaar. Bij de vrouwen zijn Karen Brouwer, Alinda ten Hoor en Marrit Steenbergen genomineerd, terwijl de korfballers van SIOS, VZK/Donkerbroek en voetbalclub VWC nog in de race zijn voor de titel sportploeg van het jaar. In 2014 werd het een gala voor de beide Stellingwerven. Crispijn Ariens en Arrianne Aukes wonnen toen de verkiezing sportman en sportvrouw. De korfballers van De Hoeve werden sportploeg van het jaar.

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden (ook wereldkampioen bij het openwaterzwemmen) is de meest opvallende spreker bij het komende gala. Hij genas na diverse chemokuren van acute lymfatische leukemie en verbaasde daarna de sportwereld met zijn aansprekende titels.